Pendedahan yang makan diri

>> Sunday, March 21, 2010

Apa kah sebenar motif Zahrain apabila mendedahkan nama 8 Ahli Parlimen yang kononnya telah bersetuju untuk menyertai KeADILan? Adakah untuk semarakkan api kebencian terhadap Anwar?

If this merupakan satu taktik UMNO untuk memburukkan nama Ketua Umum KeADILan, maka pada pendapat peribadi saya, taktik tersebut telah makan tuan.

And why do I say that? Obviously, now the Prime Minister has to look over his shoulders as BN is full of those not contended with what they have. Mereka pinta lebih daripada apa yang sudah mereka peroleh. Kalau dah puas dengan apa yang mereka dapat, mengapa perlu melompat untuk tubuh kerajaan baru?

Jurang kebencian antara ahli-ahli BN semakin luas. Why not? Ahli-ahli yang selama ini setia BN, kini akan melihat kesemua ahli BN yang dinamakan sebagai penghianat parti. Mereka ini dalam pandangan ahli-ahli setia, merupakan ahli-ahli tidak boleh dipercayai. Mereka ini duri dalam daging.

So what is left for these 8 MPs? Dari sudut pandangan saya, nothing!!!. They are politically dead. Yang tentunya, mereka akan digugurkan daripada cabinet, sekiranya diadakan rombakan cabinet. Dan ada kemungkinan mereka tidak akan dicalunkan dalam PRU 13. Food for thought, right?

Saya tidak nampak apa-apa kerugian kepada Ketua Umum dengan pendedahan Zahrain. Semua tahu bahawa 8 September itu real. Ketua Umum sendiri yang umumkan. Yang mereka tidak tahu, siapakah dari BN yang akan turut sama Ketua Umum. Now the cat is out of the bag.

Populariti Anwar masih sama seperti sebelum pendedahan. Yang merundum, populariti Zahrain dan BN.

So what’s next, PM? We are waiting eagerly ...

Read more...

  © Blogger templates Sunset by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP